Vyjímka KHL

14.09.2012 12:46

 

Hojas.

Dnes se na stránkách KHL objevila zpráva ohledně vyjímky, která umožňuje každému teamu mít na soupisce hráče, který ukončil jsou aktivní činnost před méně než před 5-ti lety. Vyjímka platila v případě, že hráči bylo víc jak 30 let.

Petr Dostál, jako jeden z šéfů soutěže přišel s tím, že by se zrušilo to omezení věku 30 let. Mohli by teda hrát i junioři, kteří už aktivně nehrají. Samozřejmě pořád bude platit jeden hráč na výjimku, ne víc.

Vedoucí teamů se mají vyjádřit, zda se zrušením souhlasí, nebo ne. Chtěl bych znát i Váš názor.

Kdyby bylo na mne, tak bych úplně zrušil celou tu vyjímku, protože to pak přestává být hobby liga. Když se podívám na HC Reds, kteří před loňskou sezonou obsazovali pravidelně poslední místo v soutěži a nyní je to team, který by mohl hrát i krajský přebor, tak to mluví za vše. Ale pokud ta vyjímka zůstane, tak si myslím, že je jedno kolik tomu hráči je. Jestli je to junior a nebo 35letý chlap, který hrál aktivně, vyjde to na stejno.

A pokud má tedy následovat přísun dalších hokejistů do KHL, tak by bylo asi dobré zamyslet se nad pravidly. Těžko zabránit v průniku útočníkovi, který  má ligovou kvalitu, když není dovolena hra tělem.

A dělat jenom kompars, to se asi nikomu nechce !

Čekám na Vaše názory.

Novajs