Mikulášská nadílka od Hanáků !

05.12.2013 09:47

Hanák team - HC Holešov  11:1

V úterý jsme zajížděli na led Hanáků. Je to obávaný team, který již několikrát zvítězil v KHL. Věkový průměr mají sice vyšší, ale až na pár výjimek jsou to všechno hokejisté.

Do zápasu jsem šli posíleni výsledkem z minulého kola, kdy jsme dokázali porazit Chomýž. Začalo se opatrně. První gol padl v čase 7:00, kdy se nám poprvé představila první lajna Hanáků. Po parádní kombinaci střílel Dostál. Neuběhly ani 2 minuty a nám se podařilo vyrovnat. Střelou od modré překvapil golmana Hanáků Tomáš Říhák (řízek). Hrál se dále vyrovnaný hokej, šance se střídaly na obou stranách. Golmani byli pozorní. 

Druhá třetina pokračovala stejně. Dovolím si tvrdit, že jsem byli více před brankou Hanáků, než oni u nás. Šancí na změnu skore bylo dost. Dostali jsme se i do početní výhody. Výborně jsme drželi puk v obranné třetině soupeře, ale bohužel ani jedna střela si nenašla cestu do branky. A jak to tak bývá, přišel trest. Během minuty a půl jsme dostali 3 slepené goly. Puk si vždy po sérii odrazů našel šťastně cestu za Svakošova záda. Najednou to bylo 4:1 a nám to vzalo vítr z plachet. Navíc, když soupeř přidal pátou branku takovou nevinnou střelou od modré čáry.

Do třetí třetiny jsem šli s tím pokud možno neinkasovat a pokusit se vstřelit nějakou branku. Myslím, že jsme se tlačili dopředu až moc, pořád jsme chtěli hrát, a toho Hanáci umí využít k rychlým protiútokům. Navíc na co sáhli, to jim tam spadlo. I když Svakoš zasáhl, tak se puk odrazil přímo na lopatu soupeře a ten jednoduše skoroval. Úplně nás to srazilo. Ke všemu rozhodčí se párkrát upískl v náš neprospěch a my jsme více debatovali s rozhodčím, než abychom hráli. Zmar vyvrcholil asi 8 minut před koncem, kdy po neodpískaném faulu na Řízka musel odejít do sprch Peťa Jantula za protesty vůči sudímu. Ano, měl držet hubu, ale sám vím jak je to těžké, když prohráváte 8:1 a ještě vás párkrát zařízne sudí. Holt, Hanáci to umí....takové ty háčky a sekyry, které nejsou vidět. Bohužel to Janty schytal asi za nás za všechny a nakonec za poklidnou debatu s rozhodčím a za oslovení ,, VOLE,,  vyfasoval dva desetiminutové tresty, což znamená STOP na 1 zápas. Takže jsme dohrávali bez nejlepšího obránce. Byli jsem úplně v háji. Inkasovali jsme i ikdyž jsme hráli přesilovku, už jsme nic nevymysleli......

No nic...zase víme, jak to nemáme dělat. Asi jsme hru po těch slepených golech soupeře neměli tak otevírat, ale hrát hlavně řádně dozadu, tak jako proti Chomýži. Rozhodně ale Hanáci bruslili daleko lépe než Chomýž. Ke všemu proměnili skoro všechny své šance, kdežto my nic. Navíc Chyběl Tomáš Machálek.