První zápas roku 2014

04.01.2014 16:08

Rozpis naší soutěže nás nenechal vydechnout po náročných oslavách příchodu nového roku. Hned 2.1. byl na řadě zápas proti Barexu Chropyně. V prvním kole jsme s Barexem prohráli, respektive ještě nikdy jsme proti tomuto soupeři neurvali ani bod. Jelikož Žopy, náš konkurent v boji o postup do play-off, v minulém kole porazily právě Barex, potřebovali jsme výhru jako vánoční stromeček vodu !

Účast byla dobrá, sešlo se 10 bojovníků a hlavně opět obrana v plném složení. Já pouze na střídačce jako vodonoš, pač jsem se zranil na fotbálku. Jak řekl Papka,který u toho byl, tak stejně jen vinou vlastní nešikovnosti. Na straně Barexu bych řekl kompletní sestava, včetně útoku Prokš, Kučera, Kuneš.

Barex začal zhurta hned po prvním vhazování. První útok předváděl svoje kvality a sehranost. Hlavně Kučera, který byl na ledě dost často létal jak TOPGUN. Tlak Barexu přinesl naše první oslabení. Ondra Trnka (wondr) si šel sednout za podražení. Oslabení jsme přečkali celkem v klidu. První gol přišel na začátku 8.minuty a byl to právě Kučera, který otevřel skore. Ale nám se podařil rychlý obrat. Během 2 minut to bylo 2.1 pro nás, když se dvakrát prosadil Tomáš Řihák (řízek). Do konce třetiny jsme ale vedení neudrželi. Vyrovnání zařídil Prokš.

Tak jako my jsme otočili skore v první třetině, podařilo se to Barexu v třetině druhé. Po dvou pěkných kombinacích nám soupeř utekl na 4:2. Navíc jeden gol jsme dostali při naší přesilovce. Udělali jsme zase naše klasické chyby. Při našem vedaní a pak i při vyrovnaném stavu jsme se až moc zbytečně tlačili do útoku a zapomínali na rychlost Kučery a Prokše. Po naší ztrátě puku na útočné modré čáře šel okamžitě soupeř do brejku a dokázal proměnit. Ale nebyl důvod sklánět hlavy, hráli jsme vyrovnaný zápas a bylo jen potřeba trošku změnit hru. Ještě v téže přesilovce, kdy jsme inkasovali, se nám podařilo snížit. Byla to nejhezčí branka zápasu. Papka ( Sidney Crosby ) si sjel pro puk do naší třetiny, vyhodnotil situaci, projel celé hřiště až před branku soupeře a střelou zápěstím nedal golmanovi šanci. Jestli jste někdo viděl animovaný film Za plotem, tak to bylo stejné, jako když se ta veverka napila energetického nápoje a byla tak rychlá, že všechno kolem ní se jakoby zastavilo a ona se v klídečku vyhnula všem nástrahám ! Sidney ( Papka ) načal další a poslední obrat v zápase. Ve druhé třetině už jsme dávali góly jen my. Za minutu vyrovnal Řízek. Rozhodující gól zařídil Machin. Ostatně jak jinak ! Měl na zimáku největší fanclub a odvděčil se fanouškům kvalitním výkonem!  Na 6:4 zvyšoval po sólovém nájezdu Martin Darebník ( Šuba ) a na 7:4 znovu Machin. Soupeř měl taky velmi dobré příležitosti, ale Jirka Svak ( Shrek ) předvedl několik vynikajících zákroků. Následovala úprava ledu a my jsme se odebrali do kabiny abychom vymysleli co s třetí třetinou, protože ty nám zrovna moc nejdou.....

Třetí třetinu jsme ale nakonec zvládli velmi dobře. Hráli jsme poctivě dozadu a s rozvahou dopředu. Minimum šancí soupeře pokryl bez problému Shrekino. My jsme měli ještě asi 3 tutovky, ale skore už se neměnilo.

Početná divácká kulisa myslím viděla velmi dobré utkání. Hrálo se nahoru dolů a kvalitní momenty byly vidět na obou stranách. Chtěl bych pochválit rozhodčí. Nechali hru běžet a nevylučovali za přiměřenou hru tělem. Zápas proběhl korektně z obou stran a bez nějakých zákeřných zákroků. 

V úterý 7.1. nás čeká nejdůležitější zápas sezony. Vyzveme Žopy v přímé souboji o play-off. Bohužel je to až ve 21:10 hod, ale chtěl bych pozvat všechny naše fanoušky aby nás podpořili.

Novo