Překvapení s HC Reds !

16.12.2013 20:24

Po minulém zápase s STSkou nás v neděli večer nečekalo žádné odpočinkové utkání. Čekali nás HC Reds. Momentálně první team soutěže, který měl na svém kontě hrozivých 100 vstřelených branek. První zápas jsme s Reds prohráli 10:3. Dalo by se říct, že jsme jim měli co vracet, ale myslím si, že toto nikoho z nás asi ani nenapadlo. Chtěli jsme proti silnému soupeři uhrát důstojný výsledek. Počet hlav našeho kádru nebyl jasný. Je to vždycky trošku loterie. Nakonec nás dorazilo 12. Asi rekord myslím.... Bylo to snad poprvé, kdy se sešla obrana. Tím jako myslím, že v obraně hráli obránci. Vážně bych si přál, aby to nebylo naposled !

Během rozbruslení jsme upekli sestavu. Nebylo to nic jednoduchého, když nás bylo tolik. Role kapitána se zhostil majitel teamu Reňa. Jakmile si potřepal pravicí se sudím přijel za nama k bráně, kde se řešila taktika. Reňa si vzal slovo. Řekl nám, že máme hlavně držet hubu a bruslit. Všichni přikývli, poklepalo se hokejkama a šlo se na věc.

A začalo to svižně. Hned první střídání se nám povedlo. Po 38 vteřinách profrčel Milan Náleza středním pásmem a následně i naší obranou a s přehledem překonal Svakoša. Vyloženě ideální začátek. Ale pro soupeře. Přesně takto to vypadat nemělo. A přišla další svižé útoky soupeře, ale naše obrana a golman se už nenechali tak snadno zaskočit. I my jsme se dostávali do zakončení a na konci páté minuty jsme se dočkali vyrovnání. Střílel Ondra Nebuchla (Bušin), golman pouze vyrazil a dorážku zužitkoval Tomáš Řihák (Řízek). Byla to povedená akce. Za stavu 1:1 se hra přelévala ze strany na stranu. Následně jsme se dostali do dvou přesilových her a v čase 12:14 toho využil Machin. Já jsem toho moc neviděl. Po krosčeku obránce jsem se válel někde před brankou soupeře. Každopádně to bylo 2:1 a náš kouč mne pochválil. Prý bylo dobře, že jsem se nezapojil do hry. Machin říkal, že jsem ležel na dobrém místě, že na něj nemohli obránci a tak to měl snažší. Moc mne to potěšilo :). Lehnu si tam klidně znova! V první třetině se již nic nestalo. Následovala přestávka s úpravou ledu. Odešli jsme do kabiny abychom se mohli soustředi na koučovi pokyny do dalších dvou třetin. :)

Na rozdíl od třetiny první jsme tu druhou začali výborně my. Pukavka Jantyho od modré proskákala golmanovi mezi betony a vedli jsme 3:1. A začal šrumec. Soupeře bylo všude plno, docela se i začalo jiskřit. V začínající 19.minutě se nádherně trefil od modré ranou do šibenice Židlík a snížil tak na 3:2. Celé to začalo mojí hloupou chybou v rohu kluziště. Zase jsem si vyslechl chválu :). Soupeř stupňoval tempo, ale také fauloval. Přesilovku využil Řízek. Po přihrávce Ondry Trnky se dostal do solového nájezdu a s přehledem proměnil. Na 5:2 zvyšoval znovu Řízek a znovu v přesilovce. Tentokrát ranou od modré čáry. Vypadalo to skvěle, ale soupeř ještě stihl v druhé třetině sníži na 3:5, když dokázal proměnit rychlý brejk při hře v oslabení.

Náskok vypadal slibně, ale bylo jasné, že nebude snadné ho udržet. Po jednom z mnoha závarů před naší brankou se k odraženému puku dostal Velinský a bekhendem skoroval do odkryté branky. Následovala vyloučení na obou stranách. Nějakou dobu se hrálo 4 na 4 a pak jsme hráli chvilku v oslabení a těsně po skončení našeho oslabení soupeř vyrovnal nahozením od modré čáry, které bohužel skončilo za zády Jirky Svaka. Jirka toho moc neviděl. Takže v končící 41.minutě bylo vyrovnáno 5:5. No, to už nebylo tak faň. Ale.....děly se věci !

Soupeř se tlačil do útoku, chtěl zápas otočit a rozhodnout. Následovalo vyloučení na jedné i na druhé straně. Teď už se na ledě opravdu jiskřilo. Skvěle nás držel Jirka Svak. Po faulu soupeře si vzal náš kouč oddechový čas. Každopádně jsme chtěli udržet cennou remízu. Ale podařilo se nám nečekané. Přesilovku využil Reňa. Vypustil střelu od modré, tak zvanou PODLEDOVKU ! Byla to strašná bomba, která se pod betony golmana došourala za brankovou čáru. V končící 43.mintutě jsme vedli 6:5. Ale to je pořád dost času do konce zápasu. Vsadili jsme vše na obranu. Základ úspěchu položil skvělou prací na vhazováních Martin Bartošek (Feďa). Po jednom takovém vyhraném vhazování dostal puk do středního pásma Machin a následně pečetil naši výhru golem do prázdné branky Řízek. 7:5 ! Konec.

Pro nás bomba, pro Reds nečekaná ztráta. Soupeře nás ve druhé a třetí třetině přestřílel, ale nás podržel Jirka Svak, kdežto jeho protějšek neměl tak dobrý den. 

Díky všem ! Novajs