Porazili jsme silnou STS-ku !

14.01.2013 07:25

Vážení sportovní přátelé !

Včera jsme dokázali urvat 2 body a jsme stále ve hře o playoff. STS Vážany - HC Holešov Gators    3 : 6 .

Věděli jsme, že pokud nebudeme bodovat, nemáme už ani teoretickou možnost se dostat do vyřazovací části soutěže. Coach Jura Machin naordinoval taktiku a šlo se na věc. Jediný problém bylo to kam se mnou, pač jsem se nominoval do zápasu. Tak mne uklidil do obrany. Je to kámoš !

STS-ka to je mančaft plný hokejistů, kteří lécou po ledě jak rakety. Ovšem včera nastoupili pouze v 9-ti lidech a nakonec to bylo znát. Skore se měnilo zanedlouho po úvodním hvizdu. Janty se prokroužil z obrany a nechytatelnou dělovkou otevřel účet v náš prospěch. Když to takhle člověk vidí, tak si říká, kde se stala chyba.....snad až budu velkej, budu umět taky tak vystřelit (ale spíš asi ne). Jenže jak rychle jsme vedli, tak rychle jsme inkasovali. Ve třech jsme napadali jednoho protihráče a byl z toho brejk, Shrekino čaroval, ale nějakou záhadou se puk dostal do kasy. Co už. Do vedení nás vrátil Machin, ale soupeř vzápětí znovu vyrovnal. Takto skončil první třetina. Nutno ještě zmínit, že jsme měli výhodu přesilovky 5:3, celé 2 minuty, ale nepodařilo se ji využít. Naštěstí nás to nakonec nemuselo mrzet !

Následovala přestávka, úprava ledu. Minule se nám druhá třetina moc nepovedla, tak jsem byli plni očekávání. Soupeř začal zhurta, nemohli jsme se dostat do hry. Točili nás v naší třetině, ale Shrekino držel. Při jedné situaci dokonce dvakrát oběhl bránu a ještě stihl zneškodnit dorážku. Skákal od tyčky k tyčce....no prostě masakr! Postupně jsme dokázali hru vyrovnat a přibližně v polovině zápasu mladej Štěpa utěšenou střelou znovu zařídil naše vedení. Petelica jako prase, odrazila se od několika nohou a prošla golmanovi mezi betony a tak tak se dokulila za brankovou čáru. Ale na to se historie neptá. Soupeř se okamžitě snažil vyrovnat. My, povzbuzeni rozdílovou brankou, jsme však již daleko lépe odolávali těmto útokům a opláceli jsme stejnou mincí (troška poezie).

Stav se ve druhé třetině již nezměnil. Ovšem znáte naše třetí třetiny. Pravda ovšem je, že už pár kol zpět, jsme zaznamenali určitý progres našich třetích třetin. Ale nikdo to radši nevzpomínal...proč malovat čerta na zeď. Chtěli jsme hrát pořád stejně a počkat si na nějakou možnost přidat další branku. A to se do puntíku povedlo. Kuklič vyslal krásnou přihrávkou Řízka do nájezdu a ten proměnil. 4:2! Zanedlouho na to se prosadil Machin a bylo to 5:2 z našeho pohledu. Možná ty branky padly obráceně, ale to je šumák.... Do konce ovšem zbývalo pořád dost času, takže bylo třeba nepolevit, nikam nespěchat. Ke všemu, když ve 40-té minutě projel hráč soupeře celým kluzištěm a tvrdou střelou snížil na 3:5. Ale už se nic nestalo, Soupeř nám nabídl dvě přesilovky a tu druhou využil dělovkou Řízek. Těsně před ním jsem střílel i já. Střela nebyla tak tvrdá, ale zase teda letěla dost vysoko. Peca ji zkoušel umístit hlavou za záda golmana....nebo spíš uhýbal...nevím. Každopádně se všichni pobavili. Takže 6:3 a hotovo ! Luxus !

Zápas se dohrával bez Jantyho, který dostal 10-ti minutový osobní trest. Zle se osočil na protihráče, který ho fauloval a rozhodčí neměl pochopení pro jeho slovní obrat. Tzn. 100,- Kč do teamové kasy.

Je třeba poděkovat všem, hlavně Shrekinovy v bráně. A taky opět skvěle Honza Pravda ! Bez něj by to fakt nešlo. 

A jedna zásadní novinka. Kapitánem mužstva se stal Papka ! Ještě nevím co ho to bude stát, ale to proberem. 

Majkl Novajs