HC Reds

04.10.2012 22:29

Tak, dnes se toho událo opravdu hodně. Když se budu držet toho, co bylo navrženo na schůzce v úterý, že se nebudou počítat body nad 10 branek, tak by výsledek vypadal celkem dobře. Jenže......ten návrh bohužel neprošel a realita je neúprosná! Zase ta naše třetí třetina...to už je snad na psychiatra nebo co....

Ale vezmu to od začátku....

Na zápas nás dorazilo 10. Dorazily také 2 posily, respektive 3, pač Honza Pravda už s námi loni asi dva zápasy hrál, ale letos zasáhl do soutěže až dnes. Dvě nové posily se jmenují Petr Jantula (Janty) a Tomáš Řihák. Janty spoupeře valil v obraně a Tomáš dával branky. To jsme potřebovali.....

Musím říct, že si dnes nepamatuji úplně přesně průběh zápasu, pač to bylo opravdu divoké. Reds začali celkem zhurta, ale my jsme hráli bez respektu k silnému soupeři. Stav byl dlouho 0:0. Šance byly na obou stranách, ale první se trefil soupeř. Následně se dostal do vedení 2:0. A začala tahanice..... Tom Řihák snížil na 2:1, byl to skvělý impuls, a když už to vypadalo, že se nám podaří vyrovnat, Reds nám odskočili na 4:1. Myslím, že takto skončila první třetina.

Druhá třetina měla podobný průběh. Snížili jsem na 2:4, ale Reds v okamžiku dokázali navýšit skore na 2:5. Zase snížení na 3:5 a zase woe branka na 3:6. No mazec! Znovu jsme snížili na 4:6 a podařilo se nám to dlouho držet. Chybělo asi 14 vteřin do konce a Reds dotlačilo puk do brány snad silou vůle. Musím říct, že soupeř měl v prvních dvou třetinách opravdu hodně štěstí. My jsme nedokázali proměnit šance a dostali jsme hloupé góly.

Následovala úprava ledu. Do třetí třetiny se tedy nastupovalo za stavu 4:7 z našeho pohledu. Snažili jsem se hrát pořád stejně a podařilo se. První lajna Tom-Honza-Machin se opět prosadila a zase jsme byli na dosah vyrovnání. 5:7. Ale bohužel to byla z naší strany na dlouho poslední branka. Góly střílel jen soupeř. Nevím, jestli nám i třeba malinko došly síly, nebo jsme se tlačili zbytečně moc do útoku..... Skore se zastavilo na 6:13 z našeho pohledu. Soupeř se dostával do rychlých brejků, do přečíslení a navíc to dokázal vyjádřit i brankově. 

Kdyby to byl první takový zápas, ale to už je třetí takový. Možná jsme mělii za stavu 5:7 hrát více zezadu, počkat si na možné brejky. Ale průběh prvních dvou třetin nám ukázal, že s nima můžeme hrát vyrovnanou partii, žádného zanďoura. Ovšem, to nás nakonec asi stálo lepší výsledek.

Ale abych byl i trošku pozitivní ! Ten náš Machin se konečně trefil (ale jako teda trvalo to ty woe)! A kdyby jednou, ale třikrát! Je vidět, že naše rady padly na úrodnou půdu. Jsme rádi, že si Machin vzal všechny naše blbé řeči k srdci a dnes PROTRHL střeleckou smůlu. Ovšem přesný postup, který vedl k tomuto procitnutí, nám zůstal utajen. Možná je to dobře. Všichni víme, co všechno se dá protrhnout ! :))))

Pánové díky všem!

Marťas soráč, zase jsme to neustáli ! Jinak vše nej k narozeninám ! Vezmi v neděli toho půlčana a třeba to bude lepší !

Novajs