HC Holešov Gators - HC Buldok Otrokovice

18.09.2012 23:13

Před chvilkou jsem se vrátil ze zápasu. Tradičně doma otvírám lahváče, abych se trošku zklidnil a říkám si, že rovnou napíšu zas nějakou prózu.(kterou mimochodem nikdo nečte)

Takže co přinesl dnešní zápas....

Vyráželi jsme v sestavě dost kombinované. Někteří určitě nehráli na postech, na kterých hrávají a bylo to znát. Bylo nás 12, točili jsme dvě obrany a tři útoky, s tím, že jsme hráli na dvě levá křídla. Navíc nám chyběl kouč, takže první třetina byla ve znamení chaosu a srážek ne na ledě, ale na střídačce.

Golmanská jednička Jirka Shrek má výron (kotníku),počítám, že minimálně měsíc bude v léčení a tak přišel čas pro Marťasa. Chytal výborně, dlouho nás držel ve hře, ale s tím koncem toho už moc dělat nešlo.

V každém případě jsme nehráli vůbec špatně a dostali jsme se do vedení 1:0, kdy přestřelku před soupeřovou brankou zakončil lišácky Peťa Huligens. Tento stav jsme ovšem do konce třetiny neudrželi a bylo tomu na vině právě špatné střídání. Soupeř tedy snadno vyrovnal na 1:1. První třetina toho už moc nepřinesla. Za zmínku stojí vztekání mladýho Štěpy. Nakonec stačila domluva od rozhodčího. Liborku klídek, jenom tě to rozhodilo. A kámo, to nám ještě nepískal Lejzr! To bude asi větší paráda ! No, určitě se dočkáme.

Druhá třetina začala až po 15-ti minutové úpravě ledu. Dostali jsem v ní dvě branky. Teda jednu branku a jednu šmudlu. Na konci třetiny jsme hráli v oslabení. Už už to vypadalo, že to ustojíme, ale pak jsme zbytečně pár vteřin před koncem třetiny napadali soupeře v jeho třetině, propadli jsme a bylo to 3:1. No prostě totál volovina ! Takže platil výsledek 1:3.

Řekli jsme si, že je to pořád hratelné a že s tím zkusíme něco udělat. Jenže.....hvězdy ze soupeřova teamu jakoby se právě probudily. Najednou to bylo 6:1. Těžko se to popisuje, ale když našlápne hráč který hrál 2.ligu, těžko ho honit a už vůbec se nedá dohnat. Ne, že by nás nějak přehrávali, ale trestali nás zase z brejků, kdy nás přebruslili a jezdili 2 na golmana. Tak nějak bylo po zápase... Branky samozřejmě přibývaly. Výsledek se zastavil na 3:10 z našeho pohledu, kdy za nás snižoval na 2:6 Fany, a na 3:10 Cico.

Ano, je to hrozný náklad. Ale pořád přemýšlím co je lepší? Bránit stav 1:6, nebo hrát dál? Myslím, že síly nám nedošly. Tlačili jsme se před branku, dokázali jsme se usadit v útočném pásmu, snažili jsme se střílet. Nedařilo se nám zakončit a pak se puk dostal do středního pásma a soupeř měl opravdu silné hráče na tyto situace. Okamžitě byl před naší brankou, pokaždé v přečíslení. Mne to hlavně vždycky mrzí hlavně vůči golmanovi, že ho necháme tak vykvasit. Marťas soráč !

Budu moc rád, když do diskuze přidáte i Vaše názory.

Novajs