Vítězství v derby !

27.11.2013 15:54

HC Holešov Gators -  TJ Sokol Chomýž / Sportcentrum Holešov   4:2

V úterý pozdě večer nás čekal poslední zápas první části soutěže. Soupeř dorazil v plné síle. Nás se sešlo 11, což není moc, ale hlavní opory dorazily. Machin došel trošku později, ale všechno podstatné stihl. A řekněme si upřímně....ten pozdní příchod mu odpustíme.

Chomýž začala od podlahy ale my jsme nezaspali a poctivě jsme makali. Šance se střídaly na obou stranách, ale jak náš gološ Jirka Svak tak na druhé straně Lukáš Dudík, udrželi celou první třetinu čisté konto.

Celou první třetinu se hrálo bez vyloučení. Jako první si hru v oslabení vyzkoušel soupeř. A my jsme onu přesilovku využili. Jmenovitě Machin. Využil volného prostoru, nabruslil si na kruh a trefil horní růžek branky takovým způsobem, že golman neměl léku. Parádička! Až budu velký kluk, taky bych chtěl tohle umět ! V zápětí jsme šli do oslabení my. Vyloučení (sporné) Feďi jsme přežili, ale bylo to drama, soupeř trošku přitápěl pod kotlem a snažil se o vyrovnání. Bohužel se tak stalo. 2 minuty před koncem, po sérii odrazů dotlačil puk do sítě Sovadina. Pak nám bylo ještě 2 minuty horko těžko, protože soupeř byl na koni, ale ustáli jsme to. Podržel nás Shrekino.

Do třetí třetiny se tedy šlo za vyrovnaného stavu 1:1. Úkol zněl jasně : udržet tempo, bruslit, bruslit.....a proměnit nějako brankovou příležitost. Hned ve druhé minutě jsme dostali možnost přesilové hry. A znovu jsme ji využili! Dařilo se nám držet puk v útočné třetině. Po sérii přihrávek a střel se nakonec ujalo Jantyho nahození, které tečoval výborně clonící Feďa. To bylo veselo ! A za 5 minut bylo ještě veseleji. Po parádní kombinaci v útočné třetině dával Řízek už na 3:1. Všechno bylo zalité sluncem, ale do konce bylo ještě hodně času. Konečně se k nám přiklonilo i trošku štěstí. Soupeř zazvonil minimálně dvakrát na tyčku naší branky. Dostali jsem se dvakrát do početní výhody, ale bohužel ne na dlouho, protože v obou případech se hra hned v zápětí srovnala 4 na 4. Byly to ovšem sporné výroky jednoho z sudích. Soupeř se dostal do krátké přesilovky při končícím (sporném) trestu Machina. Dokonce odvolali brankáře a hráli tak 6 na 4, ale všechno vyřešil Machin. Jakmile naskočil na led po skončení trestu, zmocnil se kotouče, projel celé hřiště a skoroval do opuštěné klece. Do konce zbývaly necelé 2 minuty a bylo třeba krotit euforii. Ke všemu, když po zbytečné ztrátě kotouče ve středním pásmu soupeř snížil na 4:2. Ale nic dalšího už se nestalo a tak jsme slavili vítězství !

Díky všem za poctivou práci. Výborně zahrál v obraně Ondra Nebuchla. Budeme rádi, když bude hrát častěji (spíš teda furt). Parádně zahrál Feďa. A bez Machina by to bylo rozhodně.....jiné.

Novajs