Derby jak má být !

29.10.2012 14:38

Zdravím Vás pánové,

díky tomu, že náš kapitán si dal „nucenou“ přestávku, padla na mě ne zrovna milá povinnost, něco napsat o včerejším zápase.

Hráli jsme na dvě kompletní pětky, kdy na jednom křídle se v druhé lajně střídali Radek Kukla a Jirka Čuzy (Fany) a první pětku posílila staronová posila Honza Balun a do branky se nám po zranění vrátil Jirka Svak alias Shrek.

Po opět velmi krátkém rozbruslení, kdy se převlékáme v kabině déle, nežli nějaká módní ikona začala první třetina. Nástup byl z naší strany takový pomalejší s problémem najít spoluhráčovu hokejku a spíš se trefujeme na soupeřovu hůl, dostává Jirka první branku mezi betony (jaksi si v tom spěchu zapomněl vzít zástěru asi ). Druhá branka v naší síti na sebe nenechá dlouho čekat a to co jsme si říkali, že budeme hrát více zezadu, bylo opět překonáno. Snížení si vzal na sebe Radek Kukla, který nadvakrát překonal brankáře Žop, a takto skončila první třetina.

Druhá třetina začala pěkným našim náporem, ale nedařilo se nám překonat již i ležícího gólmana hostí až přišla 22 minuta, kdy po levé straně ujel náš nejmladší hráč a zpětnou přihrávkou vybídl Toma Řiháka a ten svou šanci využil a tím jsme vyrovnali na 2:2. Velkou práci v první lajně ale odváděl Honza Balun, který před brankou hostí měl bezmála pokaždé na sobě dva bránící hráče a tím dával velkou možnost obou Tomášům, aby využili svých rychlostí k přečíslení.

 Co naplat snahy celého mužstva, když bezmála na konci třetiny, během jedné minuty dostaneme dvě branky (druhou dokonce při naší přesilovce) a jsme opět tam, kde pokaždé…prohráváme !

Úpravu ledu trávíme v kabině, kde po příchodu je nehorázné ticho. Až debata na účet kapitána, který má hrací STOPku, se nálada v kabině zvedá s tím, že to dáme i bez něj, a že vyhrajeme a že máme 3 x 5 minut třetí třetiny nato, abychom dali tři branky a tím vyhráli.

Bodový příděl se nám začíná přibližovat přesně po pěti minutách hry, kdy Tomáš Machálek (Machin) dává konečně branku, na kterou mu nahrál Honza Baloun.  Co to, že branku konečně dáme, když vzápětí opět, jako poněkolikáté, hned vzápětí branku obdržíme. Na toto by snad ani už Chocholoušek nedošel, jak je to těžký případ. S blížícím se koncem zápasu se náš tlak stupňuje a přináší snížení na rozdíl opět jediné branky, kdy se podruhé v zápase trefuje Tomáš Machálek a nám zbývá tedy poslední minuta zápasu. Po vhazování ve středním pásmu přichází zakázané uvolnění soupeře a tím se hra stěhuje před brankáře hostí. To je naše poslední naděje s výsledkem něco udělat. Shrek si jde odpočinout z branky na střídačku a místo něho nastupuje Peťa Chytil, který se jakouž to další střední útočník zhošťuje i vhazování.  A teď to pánové přichází….

Peťa buly vyhrává, puk se dostává na Peťu Jantulu a jeho střela končí v horní části soupeřovy branky a čas 44:56.  

Něco takového jsme konečně potřebovali, tu euforii, to nadšení jako bychom vyhráli celý zápas, kdy po vstřelení branky celá střídačka vyskočí a celé mužstvo se raduje.

Doufám, že něco podobného bude k vidění i další neděli, kdy nás čeká zápas od 18:00 s AHK Kroměříž ale s tím závěrem, že branky budeme dávat jen my!!

 Jura