Bruslení s STS-kou

12.12.2013 12:48

V úterý 10.12. byl na řadě zápas s velmi hokejovou STS-kou. Už dopředu se vědělo, že bude problém se sestavou, že nebudou kmenový hráči. Renek s Honzou na horách, Fany v práci, Janty STOP na jeden zápas, Machin angína klitoris....Každopádně se poskládalo 9 hráčů, ale hodinu před zápasem to bylo mínus 2, čili 7. Už nebylo koho shánět, nebylo kde nahánět a tak nezbývalo než se těšit na vydatnou porci bruslení.

Nic, začali jsme se chystat na led. Nálada byla dobrá. Řešili jsme sestavu, protože byl přetlak ve všech řadách. V tom se rozrazily dveře a dorazil Mlýňas. Hned jsme mu řekli, že jde pozdě, že hrát nebude, že je nás dost :) !  Takže nás bylo 8 .....

Po krátkém rozbruslení se šlo na věc. STSka to valila od začátku. Celkem jsme se drželi. Prví třetina 0:3, z toho 2 goly takové ty skorovlastňáky a třetí gol při hře v oslabení. Svaky se v bráně oháněl. Pochválili jsme se a tím jsme si dodali trochu sil do druhé třetiny. Tu jsme začali dobře. Za obranou STSky zůstal zapomenutý Novajs a po krásné náhře od Kukloša ujížděl sám vstříc soupeřově brance. Překvapil sám sebe a proměnil ! Vlilo nám to krev do žil. Ale STSka rychle utnula náš optimismus. Ve druhé třetině jsme ještě 4krát inkasovali. Ale také jsme měli šance. Dokonce trestné střílení....ale nic z toho. Co se týká proměňování šancí, tak to je letos opravdu problém. Loni nám to tam padalo mnohem lépe. Teda některým z nás. Jenže soutěž šla letos zase kvalitou nahoru. A to se týká i golmanů.

Do třetí třetiny jsme proházeli sestavu :). Řízek šel klasicky na buka. Dvě třetiny hrál v obraně, ale nebyl to on :). Už nám docházely síly a borci z STSky si z nás už kolikrát dělali sněhuláky. Třeba Radovan Krybus ten se prostě nedal zastavit. Prostě RADOVANOVI RADOVÁNKY ! Ještě že sem tam nahrál, pač kdyby chodil sám....asi by to byla větší bukša ! I ve třetí třetině jsme měli nějakou tu šanci. Bylo by fajn ten výsledek kosmeticky upravit. Řízek se srdnatě bil s důraznou obranou soupeře. Dokázal se i uvolnit, ale obránci ho i tak nepustili a troufám si říct, že dvakrát i za cenu faulu. Bylo 30 vteřin do konce a ještě jsme se dostali do oslabení. Šel si sednout Novajs. Soupeř přesilovku bohužel bleskově využil ihned po vhazování. Z mezikruží se prosadil Dalibor Mlčoch. A to byla tečka. Prohra 8:1.