Body z Chomýže

03.01.2013 11:14

První zápas roku 2013 nám vyšel skvěle. Porazili jsme silnou Chomýž 7:5. Ale vítězství se nerodilo vůbec lehce. Ale u nás už to tak bývá prostě....

Prvním ipulsem pro mančaft bylo to, že jsem nehrál já. Jelikož mám v rukách nasrané, účastnil jsem se zápasu pouze jako vedoucí teamu a kustod (nosil jsem pití, puky,hokejky...). Nic těžkého, že ano, ale stejně jsem to zase pokazil. V závěrečných minutách po hnusném faulu na Machina jsem neudržel hubu zavřenou a pořvával jsem po rozhodčím, který mne šupem vykázal ze střídačky. I to ovšem teamu pomohlo, pač hned na to jsme vsítili rozhodující branku.

Začátek zápasu byl celkem nudný. Soupeř měl více ze hry, ale žádnou extra tutovku si nevypracoval. Střely spolehlivě pokrýval Shrekino. Když už se hra začala vyrovnávat, přišla naše klasická chyba při střídání, obránce soupeře se řítil na naši kasu úplně sám a otevřel skóre. Přišly šance na vyrovnání. Fany s Pecou se dostali dvakrát do situace 2 na 1, ale bohužel zakončení se Pecovi nepovedlo a ani jednou neprostřelil Dudíka v bráně soupeře. Byla to velká škoda. Nakonec se ujala až střela Řízka, petelica jak hovado (jak to ten kluk dělá....). Vyrovnáno 1:1 a vzápětí jsme šli do vedení 2:1 po brejku Machina a Řízka. Machin parádní žabkou přihrával a Řízek skvěle zakončil. Vypadalo to skvěle, ale Chomýž hrála pořád dobře, byly i nebezpečné situace, ale Shrekino držel.

Druhá třetina byla včera ta horší. Hrál se vyrovnaný hokej, ale branky dával pouze soupeř. Při našem oslabení projel obránce soupeře i s trošičkou štěstí až před naši bránu a skvěle zakončil, 2:2. Po chybě se dostal do nájezdu Daďa z Chomýže, problém hasil Renďa a bylo z toho trestné střílení. Renďa to udělal dobře, věřil Shrekinovi že to trestné střílení lapne, ale bohužel... Soupeř rázem vedl 3:2. No a před koncem třetiny jsme nebyli schopni vyhodit puk z obranné třetiny, zachytil ho Janečka, skvěle si najel mezi kruhy a pod rukou Shrekina zvýšil na 4:2. Tohle už nevypadlo zas tak dobře, ale následovala přestávka a je to pořád hratelný stav, že ano !

Třetí třetiny máme letos mooooc dobré ! Začínali jsme přesilovkou 5 na 3. Jenže nic... Snížit se podařilo až Fanymu, už při hře 5 na 5, po pěkné kombinaci z mezikruží propálil golmana. Už to vypadlo, že máme našlápnuto na vyrovnání, ale přišlo oslabení a těsně před koncem trestu zvýšil soupeř na 5:3. No, nebylo lehké se motivovat dál...ještě ke všemu, když máme tak výborné třetí třetiny. Chomýž se dostala do několika slibných příležitostí, ale díky Shrekovi a taky kousku štěstí se nepodařilo soupeři navýšit skoŕe. Takže jsme byli na řadě my. Teď přesně nevím jak to bylo, ale prosadil se Machin a Řízek. A bylo to 5:5, zhruba 2 minuty do konce. Paráda ! A bylo to ještě lepší. Uběhlo pár vteřin a po akci Fanyho protlačil puk do brány Peca. 6:5 ! Chomýž byla viditelně překvapená, ale taky odhodlaná stav minimálně srovnat. Přišel velký nápor ale kluci zabojovali a puk se do naší brány nedostal. Problém bylo vyloučení Peci. Do konce chyběla necelá minuta. Soupeř hrál bez brankáře 6 na 4. Ale kluci to výborně ubránili, navíc Machin přidal pojistku do opuštěné klece. 7:5 pro nás, hotovo !

Díky všem pánové. Byla to bojůvka až do konce. Musím ještě zmínit výkon druhého centra Honzy Pravdy. Sice se neprosadil, ale svým důrazem platil na hráče soupeře a hrál skvěle dozadu a rozdával přihrávky. V obraně se blýskl mladej Štěpa. Sice byl malinko nervózní, ale je to zkušený borec, ve třetí třetině se vyburcoval a táhl team za vítězstvím.

10.1. nás čeká team Barex Chropyně. Věřím, že zabojujeme o další body, tak jako včera.

Majkl Novajs