AHK Kroměříž - HC Holešov Gators 6:5

28.01.2013 09:09

Včerejší zápas se po jednoduchém úvodu změnil v takovou malou noční můru.

Na zápas nás dorazilo 9. Do sestavy se po krátkém lyžařském výcviku vrátil Machin. Znovu jsme měli tu čest a mohli jsme se na ledě přivítat s panem rozhodčím Romanem Glaserem, který si přizval dokonce dva čárové rozhodčí. A byl to zážitek ! Nevím, na co byli tři. Běžně pískají ve dvou, kdy oba rozhodčí mají stejné pravomoci. Ale včerejší zápas to byla zase One man show ! Mladí na čarách měli jasné pokyny k ničemu se nevyjadřovat.

První třetinu jsme měli jasně ve své moci. Je pravda, že soupeř se jako první dostal do zakončení, ale podržel nás Shrekino. Skore otevřal Fany, který se dostal do samostatného nájezdu po krásné přihrávce od Honzy Pravdy a krásně zakončil blafákem do bekhendu. Zanedlouho to bylo 3:0. Kluci v útoku makali, jednoznačně soupeře přebruslovali a ten si nevěděl rady. Ze střídačky AHK k nám doletělo několik otázek tykájících se počtu hráčů na vyjímku a další pobrekávání. První třetina skončila myslím 4:1. Soupeře se prosadil po chybě při rozehrávce za naší bránou.

Ve druhé třetině jsem stihli odskočit ještě na 5:1. Ale pak to začalo. Přišlo několik tvrdých zákroků na naše rychlé útočníky. Ovšem samozřejmě bez povšimnutí pana rozhodčího Glasera. Soupeř zjistil, že pan rozhodčí Glaser nebude pískat tvrdé a nedovolené zákroky z jejich strany, které do hobby ligy nepatří. A dokonale toho využil. Dva slepené góly a bylo to 5:3. Pak přišlo oslabení. Tom Klimek (váha 60 kg) se opřel do protihráče u mantinelu, pravice hlavního rozhodčího vyletěla směrem nahoru a pískalo se. Ze strany hráče AHK došlo okamžitě k oplácení, ale vylučovalo se samozřejmě jen na jedné straně. Soupeř přesilovku využil po pár vteřinách pěknou střelou od modré čáry. V průběhu druhé třetiny jsme měli i my několik možností jak odskočit na větší brankový rozdíl, ale nepodařilo se. Třeba samostané úniky Machina a Řízka. Machin byl podražen, ale zřejmě podle pravidel takže píšťalka sudího se neozvala. Při nájezdu Řízka už se pískalo! Řízek se tlačil před bránu, obránce ho podrazil, při pádu mu ještě šupnul hokejku do obličeje a oba skončili až v brankovišti. Věřím, že 99% těch, kteří byli na zimáku očekávalo vyloučení hráče AHK a naši přesilovku. Ovšem všichni jsme se šeredně zmýlili. Byl vyloučen Řízek a to za faul loktem ! Co na to říct..... Tak to by bylo ve druhé třetině asi vše. Ztratili jsme slibný náskok.

Do třetí třetiny jsme samozřejmě šli s cílem udržet jednobrankový náskok a pokud možno nějakou branku přidat. Šance byly, ale zůstaly nevyužity. Navíc pak Novajs zachyboval v obraně u mantinelu a soupeřův útočník snadno vyrovnal na 5:5. My jsme se nadále nemohli prosadit. Nedáš dostaneš. Útočník AHK využil propadnutého puku ze třetiny a samostaný únik dokázal proměnit.

Prohráli jsme si to sami. Stav 5:1 musíme udržet.

Ale je opravdu těžké se koncentrovat, když vidíte, co provádí rozhodčí. Reňa ještě v závěru vyfasoval osobní trest. Ale není se čemu divit. Všichni z našeho teamu měli co dělat, aby Glasera neposlali někam daleko. On si to užívá, a jak rád říká, jsme vesani. Glaser zápas ovlivnil. Nechal ZÁMĚRNĚ bez povšimnutí několik nedovolených zákroků ze strany AHK.

Například vysoká hůl, kterou pocítil Honza Pravda. Hra byla přerušena, ale nevylučovalo se. Bylo to krvavé zranění. Honza jel ukázat rozhodčímu rozseklý ret a slušně mu říct, že si to sám neudělal. Bylo mu řečeno, že jestli se mu to nelíbí, může dostat 5-ti minutový trest. A jelikož Honza mluvil dál, dostal osobní 10-ti minutový trest. Honza tedy odešel do kabiny a zápas nedohrál.

Byly to jasné fauly, které jsou i v extralize potrestány bez pardonu. Ale my hrajeme jenom hobby ligu vlastně....... 

A upřímně říkám, že na Hobby ligu, kde i po mnoha stížnostech nadále píská takový imbecil (kterého si sami platíme), se můžu vysrat !!!