1. kolo je za námi !

12.09.2012 10:05

Včera jsme odehráli první ostrý zápas v nové sezoně. Nebyl to začátek nikterak lehký, pač soupeřem nám byl Hanák Team Kroměříž. Na rozjezd opravdu silný soupeř. Ovšem rozhodně jsme chtěli ukázat, že nám minulá sezona něco dala.

Začátek určitě nebyl dle našich představ a jen díky skvělým zákrokům Jirky Svaka svítilo na tabuly stále skore 0:0. Postupem času jsem se osmělili i my a podařilo se nám otupit tlak Hanáků. Dostávali jsme se častěji před jejich branku a výsledkem byl gól na 1:0. Po vyhraném buly dostal Papka puk před bránu a Novajs dokázal puk protlačit za brankáře Hanáků. Tím skončila první třetina.

Řekli jsme si, že budeme dál jednoduše narušovat útoky Hanáků a čekat na brejkové situace. Dařilo se nám to. Do nebezpečného brejku se dostal Peťa Helsner s Liborem Štěpaníkem. Nepodařilo se jim zakončit, ale Libor dobře dohrál situaci a z rohu posunul puk na Novajs a ten z první poslal puk na bránu. K překvapení všech se střela nestřela dostala nad betonem brankáře Hanáků do sítě. 2:0 ! A nebylo to vše. Přišel další brejk, který táhl Pepa Machač, vzal to na sebe a parádní střelou od tyče nás dostal do vedení 3:0 ! Neuvěřitelná věc ! Ovšem zajíci se počítají až po honě ! Po našem třetím golu následovalo probuzení soupeře. Ovšem nejhorší je fakt, že jsem jim k tomu pomohli sami. Po našich 3 hrubých chybách, jsme Hanákům darovali srovnání na 3:3.

Ve 3. třetině se tedy začínalo znovu. Hra se přelévala a do první golové šance jsme se dostali my. Sami na bránu se řítili Kuba s Machinem. Machin výborně přihrával, ovšem Kubovi se puk svezl a střela těsně minula branku Hanáků. A opět platilo otřepané nedáš dostaneš...Asi za necelou minutku se po debilním odrazu dostal k puku útočník Hanáků a střelou mezi hráči nedal přesunujícímu se Svakinovi šanci. 3:4 !

Už nebylo na co čekat, chtěli jsme se pokusit vyrovnat. Ovšem naše snaha vedla pouze k smrtícím brejkům hanáků, kteří přidali další branky a zápas skončil 3:7 z našeho pohledu.

Je to obrovská škoda. Hanáci určitě nepočítali s takovým průběhem a my jsem je sami posadili na koně. Výsledek je pro nás nakonec dost krutý. Chyby byly školácké a zbytečné. Budiž to pro nás ponaučení !

Detailní zápis ze zápasu najdete později ve výsledcích.