A je po derby....

21.01.2013 10:26

Bohužel jsme včera neuspěli. Po velmi dobrém zápase jsme s Žopy prohráli 5:3. Musíme sportovně uznat, že soupeř měl po celý zápas trošinku víc ze hry. Sešli se řekl bych v ideální sestavě. Kdežto naše sestava nebyla optimální. Machin na lyžích v Rakousku, Kuba onemocněl, Papka makal v Praze a Honzu Baluna zastavilo náledí. Ale to se prostě stává....

Včera večer si cestu na zimní stadion našel i solidní počet diváků. A udělali dobře, protože od začátku mohli sledovat dobrý hokej, napínavý až do konce.

My jsme začínali v 9-ti hráčích, protože náledí zbrzdilo také Řízka, který se klouzal po dálnici z Brna. Žopy začaly svižně. Velké nebezpečí znamenal Petr Osina, který tvořil celou jejich hru. Shrekino ovšem opět chytal výborně a podržel nás. Posléze jsme se dostali do tempa i my, ale jak už to chodí, do vedení šel soupeř. Střelu Petra Osiny vyrazil Shrekino bohužel přímo k Honzovi Nedbalovi a ten dával v podstatě do prázdné. To bylo v první třetině vše.

Od začátku druhé třetiny jsme se snažili o vyrovnání, ale bohužel jsme hráli dvakrát v oslabení. Ale dočkali jsme se. Po špatné rozehrávce Mrňky zachytil na modré puk Řízek a nechytatelnou dělovkou (jak už je u něj zvykem) propálil vynikajícího golmana Žop. To nás povzbudilo. Začali jsem více napadat soupeře v jeho obranné třetině a výsledkem byl vedoucí gól 2:1. Po špatné žopské rozehrávce zachytil puk Petr Chytil, rozehrál na Řízka a ten našel mezi kruhy najíždějícího Novajse. V těchto situacích se Novajs neocitá nijak často, takže hala ztichla očekáváním jak to celé dopadne. Za pár vteřin fanoušci Gators bouřili, protože Novajs přesně věděl co je třeba udělat a zavěsil puk pod horní tyčku Kamenářovi branky. Škoda, že ho takové prozření nepotkává častěji.... A byli jsme na koni ! Jenže přišlo oslabení a Žopy po pěkné kombinaci srovnali na 2:2. Tečovanou střelou srovnal Oskar ( Petr Osina). Druhá třetina se dohrála za tohoto stavu.

I po přestávce se hrál vyrovnaný hokej. Čekalo se na to, kdo zápas zlomí ve svůj prospěch. Golmani na obou stranách drželi vyrovnaný stav. Stav se měnil v polovině třetí třetiny. Dragan zavezl puk do naší třetiny, posunul zpět na Oskara a ten prostřelil Shrekina. Puk se dostal do brány nějakým záhadným odrazem od Shrekinovi hokejky. 3:2 z pohledu soupeře. Zanedlouho se nám naskytla přesilová hra, ale naložili jsme s ní velmi špatně. Ke všemu jsme inkasovali z hole Mrňky, ke kterému se puk dostal se štěstím po komplikované rozehrávce našich obránců. Mrňka, jako další zkušený hráč z kádru Žop, nedal přesouvajícímu se Shrekinovi šanci. 4:2. Do konce zbývalo něco přes 3 minuty. Snažili jsme s tímto stavem ještě něco udělat, ale soupeř už zkušeně bránil výsledek. V poslední minutě jsme dostali ještě možnost přesilové hry, kterou jsme za pár vteřin využili a snížili na 3:4, ale v závěrečné hře bez brankáře už jsme neskorovali a 2 sekundy před koncem pojistil výhru Žop gólem do prázdné branky Dragan.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří dorazili na včerejší zápas. Na cestách to bylo opravdu o hubu, takže hlavně, že se nikomu nic nestalo a všichni se i po zápase dostali v pohodě domů.

Tímto je náš osud v letošní sezoně vyřešen. Do playoff se nedostaneme. Bohužel chybí body, které jsme měli uhrát v zápasech ve kterých jsme vedli a nedokázali je dotáhnout do úspěšného konce.

A fotečka na závěr. Novajs skoroval, ale taky se nechal vyloučit. Takže zase žádná sláva !